Array

9 moduri simple prin care putem diferentia un parfum autentic de unul fals

- Advertisement -

In ziua de azi ne lovim tot mai des de o multime de lucruri care ne sunt prezentate ca originale insa in realiatate ele sunt niste facaturi menite sa ne ia ochii si care nu au nici o valoare. Este foarte greu sa diferentiem aceste produse de cele originale, dar est posibil daca suntem atenti la unele mici detalii si stim ce sa cautam. In acest articol va prezentam 9 lucruri la care trebuie sa fiti atenti atunci cand alegeti sa cumparati un parfum de la cineva pe care nu il cunoasteti.

Este tot mai greu sa ne dam seama cand cineva incearca sa ne vanda un lucru contrafacut insa daca suntem putin atenti la micile detalii putem evita sa fim pacaliti. Mai bine sa fim atenti decat sa dam banii pe lucruri care nu au nici o valoare.

Verificați ambalajul

Parfumurile autentice au în mod obișnuit celofan, care este destul de gros și este pliat fără cusur, astfel încât să poată adera strâns la cutie. Celofanul învelit în mod necorespunzător, pe de altă parte, este un semn  al parfumurilor contrafăcute.

- Advertisement -

Lipit fără cusur

Dacă ambalajul din plastic al cutiei de parfum este sigilat într-un mod neatractiv (cusătura are o lățime mai mare de 5 mm, este neuniformă sau are adeziv în exces), parfumul nu este autentic. Împachetarea parfumului original are întotdeauna cusături delicate.

cartonul

Ambalarea reală este realizată din carton de înaltă calitate și este concepută pentru a proteja flaconul de deteriorări. De aceea, în interiorul cutiei există o construcție specială care menține sticla de parfum în poziție.

Cartonul ar trebui să fie alb, nu cenușiu.

Etichete și inscripții

- Advertisement -
  • Uită-te la cercul auriu. Săgeata îndreptată spre dreapta ar trebui întotdeauna să fie mai întunecată decât săgeata care indică spre stânga.
  • Când cumpărați un parfum, nu ezitați să verificați site-ul Web al producătorului pentru a vedea dacă informațiile publicate acolo se potrivesc cu ceea ce este furnizat pe ambalaj. Chiar și cea mai mică nepotrivire este un semn de contrafacere.

Forma sticlei de parfum

Privind prin rafturile magazinelor de parfumuri, putem vedea parfumuri care par uimitor de asemănătoare cu cele originale  aratanad aproape identic și mirosul fiind al unor parfumuri de designer de înaltă calitate. Acest truc simplu permite producătorilor de fake-uri să se protejeze de litigii. Deci, nu uitați să examinați cu atenție sticla de parfum înainte de a o achiziționa.

Culoarea parfumului

Brandurile celebre nu folosesc o mulțime de coloranți în produsele lor, de aceea culoarea parfumului autentic este de obicei palidă. Culoarea „chimică” izbitoare a unui lichid este semnul unui parfum fals.

Capac de sticla

Capacul unui parfum originar ar trebui să fie perfect simetric (cu excepția cazului în care se prevede altfel în creația originală, desigur).

Număr de serie

  • Numărul de serie trebuie indicat pe partea inferioară a flaconului (și nu este lipit!).
  • Numărul de serie de pe sticlă trebuie să corespundă numărului de pe partea inferioară a cutiei. 

Sticla

- Advertisement -

Un parfum autentic va avea o sticlă de înaltă calitate, cu o suprafață netedă și fină. Sticla de parfum fals este un pic cam aspră și conturată.

De la ambalare la capacul flaconului, fiecare detaliu al unui parfum original este gândit. Totuși, dacă inspectați temeinic un parfum fals, veți găsi o mulțime de imperfecțiuni.