Array

9 Mistere ale unor atractii turistice despre care 90% dintre oameni nu știu, cum ar fi apartamentul de la ultimul etaj al Turnului Eiffel

- Advertisement -

Există anumite opere de artă și arhitectură care sunt celebre în întreaga lume. Dar, dacă studiați istoria unora dintre ele , veți descoperi că multe dintre ele conțin multe mistere.

Apartamentul de la ultimul etaj al Turnului Eiffel

Gustave Eiffel, omul care a proiectat cel mai faimos monument al Franței, a construit și amenajat un apartament pentru el însuși la ultimul etaj. El l-a folosit adesea pentru a se odihni și a primi oaspeții. Cu o ocazie, el a avut o lungă conversație acolo cu Thomas Edison. Apartamentul include o bucătărie, baie, două dormitoare și o cameră de zi, și, desigur, oferă vederi spectaculoase. Astăzi servește ca un muzeu.

- Advertisement -

Lanțul rupt la picioarele Statuii Libertății

Statuia Libertății a fost dată Americii de către poporul Franței în cinstea celei de-a 100-a aniversări a Revoluției Americane. Simbolizează libertatea, democrația și desfiintarea sclaviei. Din acest motiv, un lanț rupt se află la picioarele statuii – ceva adesea ignorat de mii de turiști care merg să o vadă.

Isleworth Mona Lisa

Este binecunoscut faptul că mulți artiști au reprodus faimoasa Mona Lisa. Dar se crede că există un alt portret pictat chiar de da Vinci, iar acesta nu este copie. Interesant, a doua versiune este pictată dintr-o perspectivă ușor diferită. Este posibil ca a fost făcută de un artist diferit, sau poate de câțiva dintre ei. Potrivit experților, cu toate acestea, este mult mai probabil că aceasta este pur și simplu o versiune anterioară a capodoperei lui da Vinci.

- Advertisement -

Capsula timpului din Muntele Rushmore

În timpul construirii acestui monument faimos, arhitectul Gutzon Borglum a dorit să creeze o sală de cronici în interiorul stâncii – o cameră secretă în care generațiile viitoare ar găsi înregistrările fundamentale și informații despre istoria SUA. În acest scop, el a excavat o peșteră în spatele capului lui Abraham Lincoln. Curând după aceea, Borglum a trecut in nefiinta și planul său nu a fost finalizat. În 1998, în interiorul sălii neterminate au fost plasate copii ale documentelor importante și memoriile diferiților președinți, care acum servesc ca o capsulă a timpului.

Apariția originală a Sfinxului

Marele Sfinx al Gizei este cea mai veche statuie din lume. Inițial, a fost decorat cu vopsea strălucitoare, dintre care numai fragmente rămân astăzi în spatele uneia dintre urechile sale. Avea, de asemenea, un nas și o barbă ceremonială. Rămășițele acestora pot fi văzute în muzeele britanice și egiptene. Unii experți consideră că Sfinxul ar fi avut inițial capul unui leu sau unui câine, iar o față umană a fost sculptată dupa. Acest lucru ar explica diferența mare dintre proporțiile corpului gigantic și capului mic.

Crearea turnului înclinat din Pisa

- Advertisement -

Turnul celebru conține multe secrete. Toată lumea știe despre înclinația sa, dar nimeni nu știe cine a construit turnul clopotniței pentru catedrala din Pisa. Unul dintre motivele acestui mister este faptul că a fost construit pe parcursul a aproape 200 de ani. Istoria spune ca planul de construcție a fost dezvoltat de Bonanno Pizano, dar un candidat mai probabil a fost Diotisalvi, care a proiectat Baptisteriul situat lângă turnul care este construit în același stil.

Fața lui Danael a lui Rembrandt

Rembrandt a început să picteze Danae la doi ani după căsătoria sa cu Saskia van Uylenburgh. Artistul și-a prezentat soția în multe dintre tablourile sale și a rămas mult timp un mister pentru care similitudinea cu Sascia nu era atât de clară în această imagine ca și în celelalte lucrări ale anilor 1630. În plus, stilul acestei picturi speciale a fost mai aproape de multe din lucrările sale ulterioare. Numai recent au fost găsite explicații pentru acest mister. Când a fost examinată folosind raze X, similitudinea figurii din tabloul cu soția lui Rembrandt este mult mai clară. Se pare că pictura a fost redesenată după moartea soțului său, într-un moment în care a fost infatisat cu o altă femeie, Geertje Dircx. Caracteristicile faciale ale lui Danaë au fost schimbate astfel încât să combine caracteristicile iubitorilor lui.

Numele celei mai cunoscute atracții turistice din Marea Britanie

Strict vorbind, „Big Ben” nu se referă la întregul turn din Casele Britanice ale Parlamentului, ci doar la clopotul mare din interiorul acestuia. Până în septembrie 2012, numele oficial al structurii a fost „Turnul Bell din Palatul Westminster”. Acum numele său oficial este „Turnul Elizabeth”. În prezent, nimeni nu știe cu certitudine în a cărui cinste clopotul a fost numit Big Ben . O teorie spune că a fost numită după Benjamin Count, un campion de box.

Culoarea podului Golden Gate

Podul Golden Gate este unul dintre cele mai fotografiate repere din lume. A durat mult timp pentru a-și aproba construcția cu Marina Statelor Unite. Când a fost obținută permisiunea, marina dorea să fie pictată în dungi negre și galbene, astfel încât să fie vizibilă în ceață. În cele din urmă, arhitectul podului, Irving Morrow, a convins armata să o picteze într-o culoare portocalie închisă. Acest lucru nu numai că a fost vizibil în toate condițiile meteorologice, dar i-a dat un aspect atractiv.

Cerul din pictura The Scream

Numele inițial al picturii legendare de Edvard Munch a fost Scream of Nature. Artistul a scris în jurnalul său:

„… brusc cerul a devenit roșu sânge, m-am oprit, m-am simțit epuizat și m-am opus unui gard, am văzut sânge și limbi de flacări peste un oraș …”