Array

8 trucuri pentru a vă curăța casa ca un profesionist!!! Priviti cat sunt de utile!!

- Advertisement -

Potrivit  statisticilor , în medie, 51% dintre femei lucrează în casă zilnic pentru o medie de 2,6 ore pe zi. Este o mulțime de timp și atât bărbații, cât și femeile ar dori să știe câteva trucuri-uri de curățare care le pot ajuta să economisească timp și bani. În acest articol, veți găsi câteva trucuri utile care vor face ca lucrările în gospodărie să fie mai ușoare cu mai puține substanțe chimice.

Folosind aceste trucuri o sa economisiti timp si o sa vedeti cat sunt de utile petnru casa. Orice gospodina trebuie sa stie aceste mici scurtaturi cu ajutorul carora o sa reusiti sa va mentineti casa curata pentru mai mult timp dar si sa faceti din curatenia ei o joaca de copii.

Folosiți folii pentru uscător

Există încă o soluție bună pentru curățarea cu foile de uscător folosite. Nu le aruncați după spălarea hainelor, ci, în schimb, folosiți-le pentru a elimina petele și murdăria din jurul casei. Această metodă este minunată pentru a scăpa de petele de la oglinzi și corpuri de baie, inele de toaletă și plăci de bază.

- Advertisement -

Curățați fierul cu sare

Majoritatea dintre noi ne-am ars pe un fier fierbinte cel putin o data in viata noastra, dar aici este un truc bun in ceea ce priveste cum sa-l curatati in cazul in care nu aveti chimicale speciale sau timp pentru a le cumpara. Luați câteva linguri de sare și împrăștiați-o pe o cârpă moale. Așezați fierul pe această cârpă până când toate semnele și petele dispăreau. După aceea, așteptați până când fierul este răcit și frecați-l cu o cârpă umedă.

Curățarea filtrului de evacuare al centralei

Cât de des vă curățați filtrul de aragaz? Probabil că majoritatea dintre noi uităm de acest detaliu important. Dar dacă v-ați hotărât să deveniți un profesionist în curățarea casei dvs., există o problemăbună pentru a face filtrul vechi nou din nou.

Aveți nevoie de apă, o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și o tigaie mare. Adăugați suficientă cantitate de apă în tigaie pentru a umple filtrul. Se fierbe și se adaugă lent sifon. Acum puneți filtrul în apă fierbinte și așteptați câteva minute.

Acum filtrul de aragaz arata ca nou!

- Advertisement -

Asigurați-vă că curățați propriul dvs. cuptor de casă

Dacă v-ați decis să fiți mai economic, acest truc vă poate ajuta să economisiți o avere pe produse chimice scumpe pentru curățarea bucătăriei. Asigurați-vă ca propriul cuptor este curat! Veți avea nevoie de 4 linguri de lichid de spălat vase, 7,6 ml de oțet, 43 ml de apă călduță și 3,7 ml de suc de lămâie / extract de citron.

Veți fi surprinși de cât de bine curăță și cât de mulți bani veți economisi.

Curățați podeaua cu ceai negru

Ceaiul negru nu este doar o băutură bună, ci este și un curățitor perfect pentru podeaua din lemn. Unii oameni probabil știu deja că este bine să frecați pe oglinzi pentru a le face să strălucească, dar are același efect asupra podelelor din lemn.

Luați 4 pungi de ceai și fierbeți-le în apă. Lăsați pungile înclinate cât mai mult posibil. Acum, curatatorul este gata. Umeziți o cârpă cu ceai și începeți să ștergeți

 Faceți mașina dvs. de spălat vase sa straluceasca cu oțet

 

- Advertisement -

Tot ce aveți nevoie pentru a face curat mașina dvs. de spălat vase este oțet. Acest ingredient are un efect antibacterian și ajută la scăderea petelor.

După rularea mașinii de spălat vase, ștergeți marginile și sigilați-o cu oțet. Puneți o oală de oțet în mașina de spălat vase și rulați un ciclu scurt.

 Curățarea unei plăci de tăiere din lemn

Toți utilizăm din când în când o  placă de tăiere , dar trebuie să ne amintim cu toții că o mulțime de bacterii rămân pe ea dacă nu o curățați în mod corespunzător. Pentru a vă curăța bordul, puteți folosi lamaie, bicarbonat de sodiu și oțet.

  1. Doar răspândiți sifon pe suprafața plăcii de tăiere, apoi frecați-l cu o lamă.
  2. Ștergeți placa de tăiere cu o cârpă și oțet.

Nu uitați să spălați bordul cu apă după curățare.

 Curățați microundele fără substanțe chimice

Veți avea nevoie de un vas mic, 2 picături de ulei esențial de lămâie, 2 linguri de apă și un burete.

Puneți uleiuri esențiale și apă pe o farfurie mică și puneți-le în cuptorul cu microunde. Porniți-l la putere mare timp de 1 minut. Deschideți cuptorul cu microunde și puneți buretele în interiorul vasului. După ce buretele scufundă totul, curățați interiorul.