Array

8 Lucruri de zi cu zi pe care le faceți greșit. Te-ai spalat gresit pe dinti toata viata!

- Advertisement -

Rutina noastra este de obicei destul de plictisitoare, nu-i așa? Realizăm atât de multe acțiuni mici în fiecare zi încât aproape că nu ne întrebăm niciodată dacă există o modalitate corectă sau greșită de a le face. Noi credem că ar fi o idee minunată să acordăm mai multă atenție acestor lucruri pentru a face mici schimbări pozitive în viața ta.

1. Folosesti prea mult săpun cand faci duș

Pielea devine mai uscată pe măsură ce îmbătrânim, iar săpunul, fiind astringent, face doar să înrăutățească situatia. Încercați să utilizați cantitatea minimă de săpun și numai în zonele necesare, cum ar fi pliurile de piele. Apa cu sapun care curge pe corpul tau este mai mult decat suficient pentru a te curata.

- Advertisement -

2. Munca cu pauze de odihna nepotrivite. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese!

Cu toții avem un anumit interval de timp ca fiind cel mai productiv . În timpul acestor ore, pare mai ușor să vă concentrați, să fiți atenți și inspirați și, ca o consecință, să obțineți rezultate foarte bune. Problema este că nu încercăm să ne găsim orele productive și nu le folosim.

Dacă vă simțiți motivat și concentrat de la 11 la 1, nu faceți o pauză la 12. Planificați pauzele de odihnă pentru a nu vă intrerupe productivitatea.

3. Adăugarea de ulei în apa de paste

- Advertisement -

Adăugarea uleiului în apa de gătit pentru paste v-a împiedica sosul să se prindă de paste. Pentru a găti pastele perfecte și pentru a împiedica lipirea de tava, trebuie să utilizați cantitatea potrivită de apă : 1 litru la 100 de grame de paste uscate și 1,5 litri la 100 de grame de paste proaspete.

4. Uscați-vă mâinile folosind prosoape de hârtie

V-ați întrebat vreodată ce hârtie folosim pentru a ne usca mâinile în toaletele publice? Există un lucru simplu pe care îl putem face cu toții dacă ne pasă de planeta noastră: trebuie să vă agitați bine mâinile înainte de a le usca cu prosoape de hârtie . Poate că este evident, dar contribuie la salvarea lumii.

5. Trageti aer adanc in piept

Concentrați-vă pe respirație folosind diafragma, nu pieptul. Oxigenarea corectă are efecte pozitive asupra sistemului nervos, ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce inflamația și durerea, îmbunătățește sănătatea fizică generală și menține stresul departe. Dacă învățați să respirați corect, vă v-a ajuta să vă gestionați emoțiile.

6. Periajul dinților dvs. numai cu mișcări orizontale ale periilor

- Advertisement -

Periajul dinților dvs. numai cu mișcări orizontale este cea mai mare greseala. Periajul corect al dinților implică mișcări verticale scurte , întotdeauna efectuate de la gingii la marginea dintelui. Nu înseamnă însă că periajul dinților orizontal nu este deloc necesar.

Și încă un lucru: o periere adecvată ar trebui să dureze 2-3 minute , dar, din păcate, marea majoritate dintre noi ignorăm această regulă simplă.

7. Începeți sa faceti exercitii grele fara pregatire

Amintiți-vă: exercitiile prea dure , săritul peste încălzirea și pauzele scurte pot fi dăunătoare corpului dumneavoastră.

Este important să includeți exerciții de încălzire și flexibilitate în antrenament și să-i creșteți treptat intensitatea. Și dacă doriți să evitați rănile, nu uitați exercițiile de întindere la sfârșitul antrenamentului.

8. Lăsatul pungilor de chipsuri deschise

Unii oameni folosesc clipsuri pentru a sigila pungile pe jumatate mancatw, in timp ce altii lasa pungile indoite in jumatate, sperand ca punga nu se va deschide. Dar iată un alt mod de a face față acestor pungi. Această metodă inteligentă a fost inspirată de origami, o artă și tehnică japoneză de hârtie pliantă pentru a crea obiecte diferite.