Array

6 Ciudatenii despre „COMORILE” unor animale.

- Advertisement -

Cu totii stim ca natura este frumoasa, misterioasa, dar si ciudata, eii bine fix pe ultima caracteristica o sa ne axam noi acum. Topul o sa fie alcatuit din dubiosenii despre organele de reproducere ale animalelor pentru ca avem si de unde alege.

1. Femela Cangur (si marea majoritate a marsupialelor) au 3 vulve…

Da, ați citit corect. În timp ce marsupialele sunt mamifere tehnice, ele au unele diferențe anatomice majore care le fac unice în regnul animal. Probabil ei sunt cei mai cunoscuți pentru o practică unică de a-și purta tinerii în pungi, dar acesta este doar unul dintre multele fapte uimitoare despre sistemul reproducătorului marsupial. Femelele tehnic au trei vaginuri și două uterine; unul este strict folosit pentru naștere, în timp ce ceilalți doi sunt conectați la uterus. Această adaptare permite ca animalele, cum ar fi cangurii, să fie mașini pentru fabricarea de bebeluși 24/7.

 

- Advertisement -

2. TOATE Soparlele din specia Teiidae sunt femele si trebuie sa se imperecheze intre ele pentru a ramane insarcinate

Taiidae este o specie de specie de reptile care este nativă în sud-vestul Statelor Unite. Ele se reproduc printr-un proces numit parthenogeneză, o abilitate care le permite să-și treacă proprii cromozomi și să dea naștere unor clone ale mamei.  Acest fenomen este cunoscut sub numele de pseudocopulare și constă, în esență, din cele două femele care se montează unul pe celălalt, ambele având rolul de a juca rolul bărbatului în scenariile tipice de reproducere sexuală.

 

3. Exista un tip de rata care din cand in cand isi prinde posibila concubina cu organul genital

- Advertisement -

Sef printre rate, cand vine vorba de „masculinitate” este o rata argentiniana (OXyura vittata), care nu doar ca are un penis ci are are un penis la fel de lung cat ea insasi. Cu o lungime de aproximativ 45 de centimetri, rata isi foloseste unealta si pe post de lasou cand vrea sa fie sigur ca pune aripa pe ce vrea.

 

4. „Instrumente muzicale”

Cine vrea un organ genital muzical ?! Nu minți, bineînțeles că o ai vrea. Micronecta scholtzi sunt insecte mici de apă dulce pe care le veți găsi în întreaga Europă. S-ar putea să nu pară prea mult, dar sunt de fapt cel mai tare zgomot animal in comparatie cu mărimea corpului. Ele pot crea zgomote de până la 99 de decibeli, ceea ce este aproape echivalent cu a asculta o orchestră din rândul din față. Cum o fac? Cu penisurile lor, desigur. Asemănător cu modul în care un greier va produce sunet prin frecarea părților corpului împreună, acesti gandacei de apă își freacă penisul de-a lungul abdomenului cu nervuri. Aceasta se numește deranjament.

 

5. Organ genital Detasabil

Daca ati ajuns pana aici cu siguranta nimic nu va mai suprinde.

- Advertisement -

Argonauții, care sunt un tip de caracatiță, nu se obosesc să se faca comozi cu partenrele lor în timpul faptei, deoarece își împachetează sperma într-un tentacul detașabil numit hectocotil. Aceasta merge apoi pe drumul său fericit și înoată în femele pentru a o fertiliza, lasand tentacolul si plecand. Femelele pot stoca efectiv câteva dintre acestea de la bărbați diferiti, astfel încât ea să poată fi fertilizată de mai multe ori pe o perioadă de câteva zile.

6. Schimbarea genitalilor

La inceputul acestui an, un raport in a descris insectele genului Neotrogla recent descoperit care au schimbat in mod normal organele genitale. Femela doneaza ceva apendice , asemănător unui penis numit un ginozom care este introdus în deschiderea unui mascul. Ginozomii sunt împodobiți cu spini, astfel încât bărbatul nu poate scăpa, iar copularea poate dura între 40 și 70 de ore!