Array

5 tehnologii inventate de Nikola Tesla și ascunse de guvernul american

- Advertisement -

Viitorul va fi al meu – spunea Tesla. Şi a avut dreptate. Când aprindem lumina, deschidem radioul, când vorbim la telefonul mobil, trimitem un fax, folosim o telecomandă sau conducem o maşină cu motor electric, regăsim invenţiile lui Tesla. Vom avea curând şi electricitate wireless pe scară largă. Considerat inventatorul secoului XX şi unul dintre cei mai mari 100 de americani, Nikola Tesla este omagiat în 10 iulie, de ziua naşterii sale.

1. Drone în 1898

Credeați că dronele sunt rezultatul invențiilor moderne? Se pare că, în urmă cu peste 100 de ani, în 1898, Nikola Tesla a venit cu ideea de “droni”. Potrivit lui Nikola Tesla: “Există o diferență între progres și tehnologie, progresul ajută omenirea. Tehnologia nu face neapărat acest lucru.”

- Advertisement -

Brevetul pentru “Metoda și aparatul pentru controlul mecanismelor de vase sau vehicule în mișcare” a fost acordat inventatorului în data de 8 noiembrie 1898. Pentru ca un dispozitiv ca acesta să funcționeze, era necesar să fie fără fir și Tesla și-l imagina că ar putea fi alimentat de undele electrice. Din brevet: „Într-un sens larg, invenția mea diferă de toate acele sisteme care asigură controlul mecanismului purtat de un obiect în mișcare și care reglează mișcarea acestuia, deoarece nu necesită fire, cabluri sau altă formă de conexiune electrică sau mecanică cu obiectul alfat în mișcare.”

2. Oscilatorul, aparatul care producea cutremure

Acest aparat electromecanic a fost patentat de Tesla în 1893. Dispozitivul a căpătat denumirea populară de „Mașina de cutremure a lui Tesla”, după ce inventatorul a susținut că o versiune a acestui dispozitiv a cauzat un seism în New York în 1898.

Cu alte cuvinte, dacă dispozitivul putea produce cutremure, înseamnă că putea sluji drept armă. Anumiți istorici sunt convinși că această tehnologie a lui Tesla a fost dezvoltată mai departe și că în prezent este folosită de autoritățile americane în cadrul proiectului HAARP.

- Advertisement -

3. Electricitate gratis, fără fire, pentru toată lumea

În Colorado Springs, unde a stat din 1899 până în anul 1900, Tesla a făcut cea mai importantă dintre descoperirile sale – undele staţionare terestre. A dovedit că Pamântul poate fi utulizat ca un conductor şi poate fi făcut să intre în rezonanţă la o anumită frecvenţă electrică. De aici, a pornit cel mai ambiţios proiect al lui Tesla, acela de a electrifica gratis întrega lume, transmiţând energia electrică făra fire, pe distanţe lungi, folosind ca mediu atmosfera Pământului. A fost privit ca o utopie, dar Tesla a demonstrat ca este posibil.

4. Avionul futurist al lui Tesla

Pe lângă faptul că a creat dispozitive care ar putea fi folosite ca arme și structuri care ar putea oferi energie gratuită lumii întregi, Nikola Tesla a lucrat și la niște aparate de zbor alimentate cu energie electrică.

Potrivit relatărilor, astfel de aparate ar putea transporta pasagerii de la Londra la New York în doar trei ore. Aceste mașini zburătoare gândite de Tesla nu erau niște vehicule obișnuite.

Se presupune că erau capabile să ia energie direct din atmosfera Pământului, nefiind nevoite să oprească pentru a realimenta. Însă de ce să avem avioane care folosesc energie gratuită, dacă există corporații care pot să facă profituri de miliarde din vânzarea acestei energii?

- Advertisement -

5. Teoria Antigravitației Propusă De Tesla Și Uitată De Societate

Tesla scria: „Numai prin prezența unui camp de forte se pot explica mișcările corpurilor cerești, dar atunci ipoteza curbăturii spațiului nu mai e necesară. Toată literatura științifică pe subiectul asta e condamnata la uitare”.

Câmpul antigravitaţional e spaţiul relativ, care are o mişcare accelerată dinspre centrul unui corp (de ex. un cilindru în rotaţie, satelitul Pământului, etc.). Dar e posibilă producerea antigravitaţiei fără rotaţii.

Această energie nelimitată era folosită de asemenea și de motorul de propulsie a lui Tesla. Nu se știe cauza pentru care nici în ziua de astăzi, fizicienii din lumea întreagă nu au pus în aplicare acest prototip, care ar fi revoluționat nu doar tehnologia de pe Terra, dar cu siguranță că întreaga perspectivă asupra vieții.