Array

5 Mistere recent descoperite ale picturilor celebre ale lui Leonardo da Vinci

- Advertisement -

Leonardo di ser Piero da Vinci (n. 15 aprilie 1452, Vinci – d. 2 mai 1519, Amboise), cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, a fost cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia.Spirit universalist: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor.

Cu totii i-am admirat de-a lungul timpului creatiile insa cati dintre noi stim cu adevarat ce mistere ascund acestea. Ei bine se pare ca mai multi oameni de-a lungul istoriei au vrut sa descopere ce se ascunde in spatele acestor opere si se pare ca au si reusit sa descifreze unele dintre meseajele care se ascund in tablourile sale.

 O greșeală în pictura Salvator Mundi

Dacă priviți cu atenție pictura, veți observa că sfera din mâna lui Isus este transparentă. Dar Leonardo, care a studiat cu atenție legile optice, ar fi trebuit să știe că fundalul din spatele sferei de cristal nu poate apărea în felul acesta. Fundalul trebuie să fie mărit și să nu fie focalizat.

- Advertisement -

Un fapt surprinzător despre Cina cea de Taină

Ce ar putea uni pe Isus și Iuda pe această pânză? Există o legendă conform căreia aceeași persoană era un model atât pentru Iisus, cât și pentru Iuda. Din păcate, este necunoscut cine a fost această persoană.

Potrivit legendei, da Vinci la găsit pe Isus în biserica unde acesta din urmă a slujit ca un corist. Mai târziu, când tabloul a fost aproape terminat, maestrul nu a putut găsi pe nimeni pentru rolul lui Iuda și atunci a venit pe un om beat care se afla într-un șanț. Când da Vinci a terminat să picteze imaginea lui Iuda, modelul a mărturisit că a recunoscut pictura deoarece el l-a reprezentat pe Isus in ceeasi lucrare, acum 3 ani.

Un alt fapt surprinzător despre Ultima Cină

Un alt detaliu interesant în acest tablou este  borcan-ul răsturnat de sare situat alături de Iuda . Este posibil ca acest lucru să poată susține credința că sarea vărsată duce la probleme, deoarece pânza descrie momentul în care Isus spune că unul dintre cei adunați îl va trăda.

 O revelație recentă despre Portretul lui Isabella d’Este

- Advertisement -

Portretul lui Isabella d’Este a fost găsit recent și, potrivit oamenilor de știință, aparține lucrărilor lui Leonardo da Vinci. Acest lucru este indicat de un pigment și un primer identice cu cele utilizate de artist, precum și de imaginea foarte a femeii care este incredibil de similară cu Mona Lisa – în special zâmbetul ei.

Diferitele versiuni ale  Lady cu un Ermine

Lady cu un Ermine a trecut printr-o nouă tehnică de scanare și a surprins oamenii de știință cu faptul că nu era întotdeauna o ermină pe care pictura le-a descris. Cel puțin 2 versiuni ale portretului au fost pictate pe aceeași pânză înainte de a prelua forma pe care o cunoaștem acum. Prima versiune a fost fără ermină, iar cea de-a doua ilustra un alt animal în întregime