Array

5 locuri în care oamenii n-ar trebui să trăiască, dar o fac

- Advertisement -

1. La Oroya, Peru

Deşi este o localitate mică, având doar 35 000 de locuitori, La Oroya este poluată masiv de compania americană “Doe Run”, care ignoră toate avertismentele ecologilor peruani referitoare la sănătatea băştinaşilor, precum şi la poluarea zonei pe termen lung. Astfel, reprezentanţii companiei “Doe Run” nici măcar nu au avertizat locuitorii zonei de pericolul reprezentat de activitatea minieră.

- Advertisement -

Drept rezultat, 99% dintre copiii care se nasc în acest orăşel prezintă o contaminare masivă cu plumb a sângelui şi a măduvei osoase, majoritatea netrecând de pragul vârstei de 6 ani. Totodată, ploile acide cauzate de poluarea atmosferică cu dioxid de sulf au decimat atât vegetaţia junglei din împrejurimi, cât şi culturile agricole ale localnicilor.

2. Norilsk, orașul toxic

Orașul Norilsk, din Rusia, este periculos din două motive. În primul rând, în oraș este extrem de frig de-a lungul întregului an.

Dar dacă frigul nu este o problemă pentru tine, poluarea te va răpune cu siguranță.

- Advertisement -

3. Oimiakon, Rusia

Rusia este cunoscută pentru iernile friguroase, iar Oimiakon (despre care poți citi un articol aici) este unul dintre cele mai friguroase locuri din această țară. Temperatura medie pe vreme de iarnă coboară la cifra șocantă de minus 60 de grade Celsius.

Aici trăiesc aproape 500 de oameni și toți se confruntă cu niște probleme neobișnuite, cum ar fi faptul că cerneala din stilouri îngheață din cauza gerului cumplit.

4. Meghalaya, India

- Advertisement -

Meghalaya este cunoscută și ca „ținutul norilor”. Această zonă este celebră pentru cantitatea imensă de ploaie care cade asupra ei în fiecare an.

Ploile cad din greu de-a lungul anului și puținii oameni care trăiesc aici și-au modificat dieta, hainele și cultura în concordanță cu condițiile meteorologice.

5. Dallol, Etiopia

Localitatea Dallol se află în una dintre cele mai periculoase regiuni din lume, Depresiunea Afar. Tot în Dallol se află vulcanul terestru cu cea mai mică altitudine din lume.

În această zonă, temperatura depășește constant 40 de grade Celsius de-a lungul întregului an. Singura modalitate de transport spre acest ținut o constituie cămilele.