Array

20 de secrete absolut neprețuite pe care doar câțiva oameni le știu

- Advertisement -

1. Cum să eliminați repede semințele din legume

Pentru a elimina rapid semințele din dovlecei, utilizați o lingura de înghețată. Marginea ei ascuțită ușor elimină semințele legumelor.

2. Cum să eliminați excesul de grăsimi din alimentele gătite.

- Advertisement -

Dacă un fel de mâncare pe care l-ați gătit se dovedește a fi neașteptat de bogat in grasimi, puteți elimina cu ușurință excesul de grăsime folosind câteva cuburi de gheață și un prosop de hârtie. Înfășurați gheața în prosop și ștergeți-o peste vârful mâncării. Gheața va acționa ca un magnet, atrăgând grăsime plutitoare spre ea pentru a congela țesutul.

3. Utilizați folie de aluminiu ca un bucătar profesionist

Vi se rupe folia de aluminiu sau de plastic usor? Păstrați-o în frigider, cum fac bucatarii profesioniști. Ambalatul alimentelor proaspete se comportă mai bine, lipind și rupând mai puțin, ceea ce duce la mai puțină senzație de exasperare.

4. Cojirea fructelor citrice cu ușurință

- Advertisement -

Este curatatul portocalelor, lămâilor enervant? Nu vrei să-ți ruinezi manichiura ? bagati-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și devine mult mai ușor să separați aceste fructe de coaja lor.

5. Faceți ouăle fierte mai ușor de curatat

Adăugați sifon sau oțet la apa in care  curatati ouale . Aceste substanțe intră în coaja și indeparteaza usor.

6. Cum să stoarceți mai mult suc de fructe citrice

Pentru a stoarce ultimele picături dintr-o lămâie, mai întâi bagați fructele in frigider și apoi bagați-le în cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde.

- Advertisement -

7. Cum sa dai pe razatoare brânza moale

Așezați-l în congelator timp de o jumătate de oră înainte de dat pe razatoare. Brânza se întărește și nu se lipește de razatoare.

8. Cum să tăiem ceapa fără lacrimi

Congelatorul vă va ajuta și aici. Puneți ceapa timp de 30 de minute înainte de a le tăia. Rețineți că merită să faceți acest lucru dacă intenționați să gătiți ceapa; nu le supuneți acestui tratament dacă doriți să faceți o salată cu ea.

9. Modul inteligent de a fierbe pastele

Dacă nu doriți ca oala să dea in clocot în timp ce nu o vedeți, puneți o lingură de lemn sau un agitator pe partea de sus. Lemnul va împiedica spuma să treacă peste margine.

10. Cum să frigem un pui întreg

Când frigeți un pui (sau altă pasăre) întreg, puneți-o pe piept. Acest lucru se datorează faptului că pieptul conține cea mai mare parte a cărnii; cu cât este mai aproape de sursa de căldură, cu atât mai repede se va găti.

11. Hârtie pentru prajituri

Dacă nu aveți forme speciale pentru prajituri, utilizați în schimb hârtie de copt. Această metodă are avantajul suplimentar de a produce prajituri non-standard, care arată mult mai interesant.

12. Modul corect de a încălzi obiectele coapte

Când încălziți pizza sau alte obiecte coapte în cuptorul cu microunde, puneți o cană de apă alături de ea. Umezeala va opri uscarea și va păstra crustele crocante.

13. Efectuarea ouălor perfect uniforme

Spargeți ouăle într-o tigaie ca și cum ați vrea să le prăjiți, dar în loc de legume uleipuțină apă și apoi puneți tigaia pe încălzitor. Ca rezultat, veți obține ouăle perfecte cu gălbenuș lichid

14. Cum să păstrăm ierburile

Dacă îngheți ierburile într-o tavă cu gheață, conținutul lor de vitamine este păstrat. Încearcă să le îngheață în apă sau ulei de măsline.

15. Calea potrivita de a decoji nucile

Congelați fructele cu coajă lemnoasă pentru a-și păstra proprietățile nutritive, gustul și aroma. Împachetați-le în recipiente sigilate înainte de a le pune în congelator.  Nucile trebuie să fie crude și neprelucrate. Nucile păstrate în acest fel nu vor dobândi gustul amar al celor decojite, care au stat puțin timp la temperatura camerei.

16. Calea corectă de curățat o tigaie din fontă

Pentru a opri ruginirea, evitați spălarea cu lichid normal de spălat vase. Utilizați în schimb sare de masă. Această metodă va elimina, de asemenea, tigaia de mirosuri persistente din condimentele folosite în timpul gătitului.

17. Cum să scapați de mirosul  neplăcut

Pentru a îndepărta usturoiul sau ceapa încăpățânată de pe mâini, folosiți sare de masă sau lămâie. Pur și simplu le frecați în mâini și clătiți cu apă.

18. Cum să readuceți vasele din metal la strălucirea anterioară

Pentru a restabili luciul în lucrurile din oțel inoxidabil, spălați-l într-un amestec de oțet și apă. Dacă nu există părți metalice, se poate obține un efect mai bun prin înmuierea peste noapte în același amestec.

19. Restaurarea lingurii de lemn

De-a lungul timpului, lingurile din lemn și spatulele își pierd aspectul și dobândesc un miros neplăcut. S-ar părea că singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le aruncati. Cu toate acestea, dacă nu sunteți dispus să vă despărțiți de obiectul preferat de bucătărie, există o cale de ieșire. Se fierb lingurile de lemn în apă curată și se lasă să se usuce la soare. Acest lucru va elimina mirosurile neplăcute .

20. Curatarea fundurilor de tocat din lemn

Pentru a elimina mirosurile și reziduurile de alimente de pe fundurile de tocat din lemn, frecați-le cu sare și lăsați timp de 10-15 minute. Apoi, ștergeți cu o jumătate de lămâie și uscați. Această procedură este garantată pentru a scăpa de mirosuri neplăcute.

21. Cum să țineți rețetele curate

Când gătim, folosim adesea o carte de rețete . Pentru a proteja cărțile de gătit de această soartă, utilizați un cuier regulat de pantofi pentru a păstra cartea deschisă pe pagina de care aveți nevoie și a o suspenda deasupra suprafeței de lucru, unde va fi destul de sigură.