Array

20 de Fapte neprevăzute din trecut care ne-au stupefiat

- Advertisement -

Știați că un cap chel este considerat un simbol al frumuseții feminine, panda nu este un urs, ci un raton, iar o pisică are drepturi unice conform uneia dintre religii? În acest articol, există chiar și mai multe fapte uimitoare despre planeta noastră de care probabil că nu ați auzit niciodată!

1. În 1500 î.Hr., un cap chel a fost considerat a fi simbolul frumuseții feminine.

Femeile egiptene obișnuiau să-și îndepărteze părul de pe cap cu pensete și să-și lustruiasca pielea cu servetele. Și l-ar fi pus pe o perucă din lână sau ierburi de oaie. Uneori purtau 2 peruci pentru a-și face părul mai voluminos.

- Advertisement -

2. Sindromul „vârcolac” poate apărea la oameni.

Hypertrichoza sau sindromul vârcolac poate apărea la naștere sau se poate dezvolta în timp. Acest bărbat din China suferă de un nevus gigant rar, congenital, cunoscut în general ca molii giganți furari .

3. În fiecare zi, Pământul primește 60 de tone .
Conform calculelor științifice , greutatea prafului cosmic și a altor particule care cad pe Pământ variază de la 0,4 la 110 tone. În medie, este de 60 de tone.

4. Primul ceas deșteptător putea suna numai la ora 4:00.

- Advertisement -

Primul ceas deșteptător din lume a fost inventat de Levi Hutchins în 1787. El a vrut doar să-l construiasca pentru el însuși, și de aceea ceasul său desteptator putea suna doar la ora 4 dimineața.

5. Cel mai bine plătit loc de muncă din Hollywood este scenaristul, nu actorul.
2 săptămâni de muncă de scenarist poate costa 500.000 de dolari . Dacă ați dorit întotdeauna să faceți acest lucru la Hollywood, studiați scenariul.

6. Cuvântul „cămilă” se traduce la „frumusețe”.

Head of the camel with open mouse and eyes

7. Un bărbat britanic a reușit să călătorească în jurul lumii pe o bicicletă în 79 de zile.

8. 31 ianuarie 1865 este ziua de naștere a v0dcăi rusești.
Chiar dacă acest alc0ol a apărut mai devreme, 31 ianuarie 1865 este considerat a fi ziua sa oficială . În această zi, faimosul chimist rus Dmitri Mendeleev și-a susținut disertația doctorală privind legătura dintre alc0ol și apă.

9. Caii pot dormi în picioare, dar nu pot să obțina somnul REM fără a sta culcat.
Acest lucru este valabil și pentru vaci, girafe, cămile și zebre. Ei pot dormi în timp ce stau în picioare, dar pentru a obține somnul REM, ei trebuie să se așeze pentru o vreme.

10. Einstein nu purta șosete.

- Advertisement -

Einstein a spus:
„Când eram tânăr, am aflat că degetul mare face întotdeauna o gaură în șosete. Așa că m-am oprit din a purta șosete.

11. Panda nu este un urs, ci un raton.

Pe de o parte, panda arată la fel ca urșii. Pe de altă parte, culoarea, obiceiurile și stilul lor de viață indică faptul că aparțin familiei ratonului. Oamenii de stiinta inca argumenteaza despre aceasta intrebare, dar cei mai multi cred ca cea de-a doua versiune este corecta, desi panda este inca situata in familia ursului.

12. Femeile petrec în jur de 10 ani in fata oglinzii pe tot parcursul vieții.

13. În Noua Zeelandă există papagali care atacă oile

14. Mirosul bananelor ne ajuta sa slabim.
Nutriționiștii spun că mirosurile de piersici, mere și banane ne pot ajuta să pierdem în greutate . Nu e niciodată prea târziu să te pregătești pentru vară, așa că scoate bananele!

15. Jimmy Carter a lasat o dată codurile de lansare nucleară în buzunarele jachetei pe care a dus-o la curatatorie din greșeală.

16. Un biscuite de la Titanic a fost vândut pentru 22.968 dolari.

17. Anatidefobia este frica că cineva este în mod constant urmărit de o rață.

18. Corpul uman mediu conține o cantitate mică de aur.
Există 0,2 mg de aur în corpul unui adult: jumătate este în oase, iar cealaltă jumătate este în sânge și organe. Dacă cantitatea de aur este prea mare, atunci ficatul, rinichii și hipotalamusul încep să-l acumuleze.

19. În China de Vest, oamenii adaugă sare la ceai.

De exemplu, în Tibet, oamenii adaugă untul și sarea de yak la ceaiul lor, apoi amestecă toate ingredientele și beau. O astfel de băutură ciudată împiedică deshidratarea și ajută la restabilirea energiei. Turiștii pot găsi gustul a fi într-adevăr dezgustător.

20. Pisicile sunt singurele animale care pot vizita moschei.