Array

19 lucruri neobișnuite pe care nu le-ați văzut niciodată

- Advertisement -

Lumea este plină de minuni. Dar, de obicei, nici măcar nu ne gândim la lucrurile incredibile care ne înconjoară. Uneori auzim despre ele, dar nici măcar nu știm cum arată.

1. Zona secretă 6

Toată lumea a auzit despre faimoasa zonă 51 situată în partea de sud a Nevadei, dar nu atât de mulți oameni știu despre zona 6, situată la 80 de mile de Las Vegas. Guvernul american a acceptat existența acestui domeniu acum 3 ani.

- Advertisement -

2. Cel mai întunecat material din lume

Vantablack este cel mai negru material din lume. Absoarbe 99% din lumina si face ca obiectele 3D sa arate ca cele 2D.

3. Cel mai scump metal din lume

1 g (aproximativ 0,035 oz) de californiu-252 radioactiv costă 27 milioane de dolari.

- Advertisement -

4. Piciorul unui vultur încoronat

Vulturul încoronat este unul dintre cei mai periculosi vulturi din lume.

5. Fulgere

Un turist a reușit să facă o fotografie unui fulger care i-a lovit telefonul mobil.

6. Un cimitir pentru mașinile nevândute

- Advertisement -

Milioane de mașini sunt destinate să nu se întâlnească cu proprietarii lor, deoarece modele noi vin mereu, iar oamenii refuză să cumpere predecesorii lor scumpi.

7. Pensiunea Hang Nga sau Casa Crazy

Aceasta este o pensiune în Dalat, Vietnam. Se aseamănă cu un copac uriaș decorat cu ciuperci, piei de animale, peșteri și o panza de păianjen gigant.

8. Pui chinezesc cret

Uită-te la această frumusețe! Este norocos să aiba astfel de bucle!

9. Granița dintre Statele Unite și Mexic prin Dunele Algodones

Bariera dintre SUA și Mexic constă în curbe înalte și înguste, care pot merge în sus și în jos, împreună cu dune în continuă schimbare.

10. Încălzire în pardoseală

Iată cum arată încălzirea prin pardoseală în timpul așezării.

11. Pielea unui șarpe

Să aruncăm o privire mai atentă la pielea șarpelui. Este o adevărată capodoperă, nu-i așa?

12. Apendice

Ce știm despre această parte a corpului? Numai că poate fi inflamat și îndepărtat de către chirurgi. Apendicele este un tub asemănător cu viermele care se extinde din cecumul intestinului gros. Lungimea acestuia este de 3-5 centimetri, iar diametrul acestuia este de 6-8 mm. Dacă apendicele devine inflamat, devine umflat și colorat roșu- în sânge.

13. Rasarit și apus de soare în același timp

Mulți oameni ar dori să vadă o eclipsă solara. Dar ce se întâmplă cu un apus de soare și răsărit de soare? Există chiar și mai puțini oameni care au reușit să vadă un astfel de fenomen incredibil.

14. O mașină de cărămida

Această mașină poate înlocui cu ușurință un grup de muncitori. Cu doar o singură mișcare, el stabilește un drum larg de cărămidă.

15. Mona Lisa

De fapt, capodopera nu este la fel de maiestuoasă cum este de obicei prezentată la televizor. Originalul Luvru este destul de mic: înălțimea sa este de 30 de centimetri, iar lățimea este de 21 de centimetri.

16. Deep Blue, computerul care bate un om la șah

În 1997, acest computer de șah a învins campionul mondial de șah, Garry Kasparov. Acest eveniment a provocat o mulțime de îngrijorări: oamenii se temeau că roboții ar cuceri lumea și să-i înrobească pe oameni. Dar dacă te uiți la Deep Blue … Poate fi chiar periculos?

17. Latura îndepărtată a Lunii

Nu puteți vedea această parte de pe Pământ, dar există multe fotografii preluate din spațiu. Există 2 mări pe suprafața Lunii: Marea Moscovei și Marea viselor. În plus, sunt situate și cele mai mari cratere lunare.

18. Alcatraz

Alcatraz este cea mai faimoasă închisoare din lume. În cultură, literatură și istorie mondială, acest loc era o închisoare din care nimeni nu putea ieși. Se află pe insula Alcatraz din San Francisco Bay. Turiștii au acum șansa de a vizita această insulă și fosta închisoare.

Se pare că este doar o clădire simplă din secolul trecut, dar să aruncăm o privire mai atentă!

19. Biblia Gutenberg

Această carte, cunoscută și sub numele de Biblia de 42 de linii, simbolizează începutul tipăririi cărților în Europa. Johannes Gutenberg a lansat prima ediție la începutul anilor 1450.

Istoricii susțin că erau în total 185 exemplare ale Bibliei: 150 pe hârtie și 35 pe pergament. Astăzi există doar 48 de exemplare și majoritatea sunt incomplete.