Array

15 cele mai neobisnuite lucruri posibile doar în Japonia: de ce lipsesc bunele maniere, iar cafenelele oferă „tandreţe“

- Advertisement -

Cultura japoneză este cu adevărat unică, dar ascunde şi o serie de ciudăţenii greu de înţeles pentru cei din afara ei.

În plus, Japonia are o cultură cu adevărat deosebită, dominată de un cod de etichetă foarte strict. Există anumite modalităţi de a mânca tăiţei şi cadourile nu pot fi primite oricum. De exemplu, dacă în România bacşişul este un lucru obișnuit, în Japonia acesta reprezintă un motiv de insultă. De obicei, chelnerii care primesc bacşiş aleargă după clienţi, ca să le înapoieze banii. În loc de bacşiş, clienţii pot lăsa un cadou simbolic.

1. Cele mai scurte scări rulante

- Advertisement -

În Japonia pot fi întâlnite cele mai scurte scări rulante din lume. De exemplu, într-un magazin din Kawasaki cea mai mică scară rulantă are 84 de cm.

2. Washlets

Aceasta este o marcă înregistrată a companiei japoneze Toto, sub acest nume fiind comercializate scaune electrice de toaletă cu dispozitive de pulverizare a apei pentru curățarea genitală. Aceste aparate se încadrează în categoria „bideurilor electronice“, fiind des întâlnite în băile din Japonia.

3. Pepenii costă câteva sute de mii de dolari

- Advertisement -

La o licitaţie din 2008, doi pepeni din soiul Yubari King au fost vânduţi contra sumei de 24.000 de dolari. Motivul pentru care preţul a fost atât de mare? Acest soi de pepene creşte într-un număr limitat pe insula Hokkaido, iar agricultorii locali îl pun la vânzare imediat.

4. Animale robotice de companie

A avea un animal de companie în Japonia echivalează cu opţiunea de a cumpăra o maşină nouă. Din acest motiv, părinţii aleg să le ofere celor mici animale robotice de companie.

5. Insula unde oamenii poartă în permanență măști de gaz

O insula vulcanică situată în grupul de insule Izu, din Japonia, Miyakejima erupe la fiecare câțiva ani, degajând un gaz otrăvitor. După ce vulcanul a erupt în iulie 2000, accesul pe insulă a fost interzis timp de 5 ani.

Deși în atmosferă încă se mai degaja sulf, concentrația lui se pare că nu contează pentru populație. Localnicii și chiar turiștii par să fi trecut peste acest pericol, purtând în permanență măști de gaz în cazul în care nivelul sulfului crește din nou.

- Advertisement -

6. Perna-genunchi

Te simți un pic singur? Dacă stai în Japonia, poți cumpăra o pernă-genunchi, pentru a trece mai ușor pentru acest sentiment de singurătate.

7. Hotelul capsulă

Acest tip de hotel a apărut în anul 1979, în Japonia, și a devenit rapid foarte popular. Hotelurile capsulă sunt spații mici, care pot găzdui doar o singură persoană.

8. Poţi găsi orice la automate

Automatele sunt atât de populare în Japonia încât poţi găsi şi cumpăra aproape orice de la ele, de la ceapă până la scrisori de dragoste.

9. Desene artistice pe suprafețe enorme în culturile de orez

În Japonia, culturile de orez au fost ridicate la rang de artă. Astfel că, încă din 1993 desenele în culturile de orez sunt realizate în peste 100 de locuri din Japonia.

10. Zâmbetul „de vampir“

Zâmbetul de la Hollywood, cu toată dantura la vedere, nu este acceptat în Japonia, fiind considerat provocator. În schimb, zâmbetul acceptat este cel în care caninii sunt scoşi la iveală.

11. Bikini jeans

Acest articol vestimentar provocator, un hibrid între bikini şi jeanşi cu talie joasă, este produs în Brazilia, dar în Japonia este cea mai mare piaţă de desfacere.

12. Unele cafenele oferă „tandreţe“

Pentru nişte bani în plus, bărbaţilor din Japonie le este permis, în unele cafenele, să vorbească cu chelneriţele, să le îmbrăţişeze, să stabilească un contact vizual şi să se joace în părul lor, dar nu mai mult de-atât. În Japonia se pune foarte mult preţ pe partea vizuală a lucrurilor. De aceea, unele cafenele îşi îmbracă ospătările în diverse uniforme pentru a-i atrage pe bărbaţi.