Array

14 Trucuri absolut indispensabile pentru toți cei care iubesc o casă curată

- Advertisement -

Cu totii ne dorim sa avem o casa curata si aranajata iar pentru asta muncim ore in sir pentru a face ordine si a pastra totul in curatenie. Insa de multe ori muncim destul de mult pentru a curata unele lucruri si ne-ar prinde bine putin ajutor. Desi folosim tot felul de solutii de curatare acestea nu sunt mereu asa de eficiente precum am crede si de multe ori se intapla sa nu aiba chiar nici un efect.

Următoarele 14 sfaturi sunt extrem de strălucitoare pentru a vă menține casa curată și, mai mult, toate acestea sunt cu adevărat rapide și ușor de făcut. tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de mai jos si casa dumneavoastra o sa straluceasca.

Cuptorul cu microunde

Scoateți niște săpun pe un burete umed, apoi frecați-l cu ceva pentru a obține o cantitate bună de spumă. Puneți buretele în cuptorul cu microunde, porniți-l la o putere minimă timp de 30 de secunde. Deschideți ușa și ștergeți cuptorul cu microunde din interior. În acest fel, curățarea cuptorului cu microunde nu este numai mult mai ușoară, dar va ajuta, de asemenea, să elimine orice miros  și microbi lipiți de burete.

- Advertisement -

saltele

 Pentru a le face să pară că sunt din nou noi, trebuie doar să le stropiți cu bicarbonat de sodiu, lăsați-l câteva ore și apoi să-l presați. Toate urmele murdăriei și mirosurilor vor dispărea. Această metodă funcționează și cu o canapea veche.

Blat de tocat

Combinația de sare și lămâi este o unealtă excelentă pentru curățarea plăcilor de tocat din lemn. Odată ce ați acoperit blatul în sare și l-ați șters cu o lămâie tăiată, pur și simplu clătiți-o cu apă fierbinte.

Toasterul

Cu ajutorul unei perii vechi de dinți, puteți curăța cu ușurință toate locurile greu accesibile din prăjitor.

- Advertisement -

robinet

Dacă ștergeți suprafața unui robinet cu o hârtie de ceară, petele de apă nu vor apărea pe ea pentru o perioadă lungă de timp.

Fier de călcat

Împrăștiați niște hârtie pe masa de călcat și apoi presărați puțină sare pe ea. Reglați setarea de căldură a fierul dvs. până la maxim, asigurându-vă că nu există apă în acesta și că funcția „abur” este dezactivată. Treceți fierul fierbinte peste sare – acest lucru este bun pentu a scapa de murdarie.

Argintărie

O bucată de cretă înfășurată în tifon, așezată în sertar sau în cutie cu argintăria, poate ajuta la prevenirea pierderii strălucirii sau a permanentului pătrunderii.

Haine

Este ușor să scapi de petele de grăsime pe haine folosind cretă rumenită. Pur și simplu frecați creta pe pete, și în câteva ore creta va absorbi complet grăsimea. Această metodă este cea mai eficientă pentru petele proaspete.

- Advertisement -

jaluzele verticale

Jaluzelele verticale pot fi foarte complicate și consumatoare de timp pentru curățare. Puțini oameni își dau seama că puteți folosi de fapt o șosetă veche pentru a curăța părțile individuale ale blind-urilor cu un efort minim.

Tigăi

Utilizarea de sare este de departe cea mai bună metodă de a curăța o tigaie din fontă. Sarea absoarbe uleiul și ajută la îndepărtarea bucăților de alimente arse. După ce sarea a fost lăsată în tigaie pentru o perioadă scurtă de timp, clătiți-o și frecați-o uscată.

Covoare

Se amestecă o parte oțet și două părți apă împreună într-o sticlă cu un mecanism de pulverizare. Pulverizați amestecul pe orice pete pe covor și acoperiți-le cu o cârpă umedă. Porniți fierul, puneți-l în modul abur și treceți-l peste țesătură timp de 30 de secunde.

chiuvete

Curățați chiuveta cu o periuță veche de dinți, apoi puneți câteva felii de lămâie în gaura cu dop și clătiți bine cu apă obișnuita.

ferestre

Curățați ferestrele în mod obișnuit, dar asigurați-vă că le frecați cu un ziar. Această metodă vă va ajuta să eliminați toate petele și să dați o strălucire ferestrelor.

Mirosuri neplacute

Puneți o linguriță de extract de vanilie într-un castron, apoi puneți-l în cuptorul preîncălzit. Casa ta se va umple cu o aromă magică și toate mirosurile neplăcute vor dispărea.