Array

14 secrete ascunse în spatele semnificațiilor logo-urilor celebre

- Advertisement -

Te-ai gândit vreodată cat de inspirati au fost designeri să creeze logo-uri celebre și ce poveste este în spatele lor? Poate că au fost o creație accidentală? Poate ca toate au o poveste in spate care la inceput a fost stiuta doar de cei care au infintat firma. Ei bine trebuie sa stiti ca in spatele fiecarui simbol sta ascunsa o poveste care este de fapt motivul pentru care numele produsului a fost ales astfel. Desi nu ne-am intrebat niciodata de unde vin aceste nume si de unde s-au inspirat cei care au creat acele logo-uri este extrem de interesant sa stim ce reprezinta ele de fapt si care este in realitate semnficatia lor.

In acest articol va spunem povestea din spatele a 14 log-uri de firme celebre, povesti pe care foarte putine persoane le stiu.

Disney

Stema  celei mai cunoscute studio de animație din lume a fost întotdeauna un castel de basm. La început, prototipul era Castelul Neuschwanstein din Germania. Cu toate acestea, Castelul Cinderelladin Disneyland Paris și-a luat locul în 2006.

- Advertisement -

LEGO

Numele companiei de jucării daneze provine din expresia daneză ” godt picior „, care înseamnă „joacă bine”

Pepsi

Arată destul de înfiorător, nu-i așa?

 Fanta

Max Keith, șeful filialei Coca-Cola din Germania în timpul celui de-al doilea război mondial, a decis să facă un nou produs. Numele băuturii noi a rezultat dintr-o colaborare între Keith și angajații săi. Keith ia cerut personalului să-și folosească imaginația („fantasie” în germană). Joe Knipp, care a fost prezent acolo, a spus: ” Fanta! ”

- Advertisement -

Nintendo

Cele trei hieroglife din numele companiei japoneze de joc „Nin-ten-do” înseamnă „lăsați norocul în cer”.

Pandora

Casa de bijuterii daneză Pandora a folosit, de asemenea, mitologia în numele ei. Pandora înseamnă „totul înzestrat” în greaca antică. Potrivit mitului, Zeus a ordonat crearea Pandorei, prima femeie umană, pentru a pedepsi oamenii pentru că a furat secretul focului de la Prometheus.

Cadillac

Fondatorul Cadillac, Henry M. Leeland, și-a numit compania după strămoșul său, exploratorul francez Antoine Laumet de La Mothe, Sieur de Cadillac .

Durex

Numele companiei contraceptive britanice este „Durabilă, fiabilă, excelență”.

- Advertisement -

Levi’s

Scopul unor companii este de a le spune potențialilor clienți că utilizarea produselor lor va face viața mai bună. Ce a făcut  pentru a aduce această idee la viață? În cadrul logo-ului, el a „ascuns” în mod creativ partea din corp pe care toți dorim să o evidențiem prin purtarea de blugi. Acum nu veți putea să o descoperiți!

eBay

Fondatorul eBay, Pierre Omidyar, a creat prima versiune a site-ului său, când a lucrat încă la Echo Bay Technology Group din Echo Bay, Nevada. Omidyar dorea să înregistreze numele site-ului EchoBay.com. Cu toate acestea, sa dovedit a fi deja în uz, așa că a trebuit să o scurteze pe eBay.com. Cu toate acestea, mulți cred încă că eBay înseamnă „Electronic Bay”.

Samsung

Sam” în coreeană înseamnă „3”, iar „Sung” reprezintă o stea. Astfel, Samsung poate fi tradus ca  „3 Stele” . Figura „3” reprezintă ceva „mare, numeros și puternic”.

SEGA

SEGA înseamnă „Jocuri de serviciu din Japonia”. Compania a furnizat inițial mașini de joc cu pinball la bazele militare.

 Audi

La prima vedere, sigla Audi este simplă și clară, dar nu este cazul. Fiecare cerc simbolizează una dintre cele patru companii fondatoare în 1932: DKW, Horch, Wanderer și Audi.

Alfa Romeo

Logo-ul Alfa Romeo are un înțeles istoric foarte important: crucea roșie provine din emblema orașului Milano, iar vipera coroană însetată de sânge este un simbol al Casei Visconti, care a condus orașul în secolul al XIV-lea. Cu toate acestea, vehiculele purtătoare de viperă au ucis mai puțini oameni decât alte mărci de automobile.