Array

14 Colțuri misterioase ale planetei noastre pe care nici un ghid de călătorie nu le menționează

- Advertisement -

Iubitorii de călătorii sunt conștienți de toate atracțiile principale oferite de destinațiile turistice populare. Oricine poate vizita acele locuri pentru a le vedea cu ochii lor si a se bucura de acele frumuseti iesite din comun. Dar există și alte colțuri ale Pământului peste care, pentru un motiv sau altul, rămân interzise pentru vizitatorii obișnuiți. Acele locuri trebuie sa recunoastem starnesc interesul tuturor si cu toata lumea isi doreste sa le viziteze pentru a vedea cum sunt de aproape sau ce se ascunde acolo. Noi am facut o lista cu 14 locuri pe care nu avem voie sa le vizitam si pe care nici un ghid si nici o agentie de turism nu le prezinta in oferta lor.

Kofuns, Japonia

Aceste insule artificiale sunt siturile antice de înmormântare ale membrilor familiei imperiale japoneze. În cazuri rare, acestea pot fi vizitate de arheologi, dar numai cu permisiunea Curții Imperiale.

Insula North Sentinel, India

- Advertisement -

Cei nativi care trăiesc pe insula nu se vor opri de la nimic pentru a proteja terenurile lor. Deci, pentru siguranța turiștilor, autoritățile indiene interzic turistilor să se apropie de locație.

Zona 51, SUA

Existența acestei facilități de tip secret a fost confirmată oficial de guvernul SUA în 2013. Potrivit documentelor parțial declasificate, Zona 51 este o bază a Forțelor Aeriene ale SUA, unde se dezvoltă și se testează aeronave de generație următoare.

Biserica Sf. Maria din Sion, Etiopia

O capelă construită special găzduiește cea mai sfântă comoară a bisericii : Chivotul Legământului. Paznicul Arcii – singura persoană care are acces la relicvă -ii este interzis să părăsească vreodată premisele bisericii. Nici nu poate conversa cu cei din afară.

Insula Kaho’olawe, Statele Unite ale Americii

- Advertisement -

De-a lungul istoriei sale, această insulă aridă a fost un loc de ritualuri religioase, o colonie penală și un teren de instruire al US Navy. Aceste zile, Kaho’olawe se bucură de statutul de  rezervație naturală . Singura modalitate prin care o puteți vizita este să vă alăturați uneia dintre echipele de voluntari care lucrează pentru a restabili mediul local.

British Telecom Tower, Marea Britanie

Incă de când un incident care implică o explozie în interiorul turnului, restaurantul revolving și puntea de observare rămân închise publicului. Ocazional, când Turnul BT joacă gazda evenimentelor de caritate, câteva sute de oameni încă mai au norocul să vadă Londra dintr-o  perspectivă diferită .

Ise Grand Shrine, Japonia

Teritoriul celui mai sacru altar al Japoniei este accesibil doar  preoților și membrilor familiei imperiale. Toți ceilalți trebuie să se descurce și să admire acoperișurile altarelor din spatele mai multor rânduri de garduri.

Orașul-fantomă din Varosha, Cipru

Această stațiune, adiacentă orașului  Famagusta , a fost cea mai importantă destinație turistică a Ciprului. Dar totul sa schimbat în iulie 1974, când, după o evacuare în masă, orașul pustiu a fost preluat prin invadarea trupelor turcești. De atunci, Varosha rămâne împrejmuită, făcând parte din zona tamponată de armata turcă.

Insula Sable, Canada

- Advertisement -

Situat în Atlantic, această insulă cu nisip plutitoare are o populație de mai puțin de 30 de persoane și este un adevărat cimitir de nave scufundate. Datorită caracteristicilor sale unice, Sable a fost declarată o rezervație naturală. Pentru ao vizita, trebuie să scrieți o petiție guvernului Canadei, explicând necesitatea călătoriei.

Pionen Data Center, Suedia

Construit în Stockholm în timpul Războiului Rece, acest buncăr nuclear a fost transformat în ultima vreme într-un mediu ultramodern de birouri pentru un furnizor de servicii de internet suedez. Aici, la o adâncime de 98 de picioare și ascunsă în spatele unor uși groase de trei și jumătate, informațiile stocate de multe site-uri celebre sunt stocate.

Peștera Lascaux, Franța

Pentru a păstra picturile preistorice unice ale acestei peșteri, intrarea în Lascaux este acum închisă turistilor după 15 ani de acces nerestricționat. Puteți să vizitați o replică exactă a peșterii sau să vă bucurați de un  tur virtual .

Stația de radare „Don-2N”, Rusia

Această piramidă modernă are o înălțime de 131 de picioare și o lățime la baza a 459 de picioare. Este un element-cheie în orașul sistemului de apărare antirachetă din Moscova. În cazuri rare, jurnaliștilor li se permite un tur cu ghid . Dar, fiți siguri că li se arată doar o mică parte din ceea ce este înăuntru.

Mount Rushmore Hall of Records, Statele Unite ale Americii

În plus față de faimoasele basoreliefuri uriașe ale celor mai mari președinți ai Americii, Muntele Rushmore are o altă trăsătură interesantă: o cameră secretă sculptată adânc în interiorul stâncii. Camera este o capsulă de timp, care conține copii ale celor mai importante documente istorice ale țării . Intrarea în această cameră este interzisă de o ușă din granit, dotată cu un mecanism de blocare combinată.

O cascadă iluzioasă subacvatică, Mauritius

Când privim de sus, insula Mauritius din Oceanul Indian pare să fie situată lângă o cascadă fascinantă subacvatică. Cu toate acestea, acest fenomen frumos este doar o iluzie optică creată de o scurgere de depozite de nămol și nisip.