Array

13 Secrete ale lumii care ne sunt ascunse si despre care putine lume stie adevarul

- Advertisement -

Planeta noastră uimitoare nu va înceta niciodată să producă surprize pentru noi! Există multe lucruri și locuri care nu pot fi analizate sau explicate. Ele sunt încă o enigmă pentru omenire, dar inca continuă să ne atragă atenția. Sunt o multime de intrebari la care inca oamenii nu au gasit un raspuns sau acesta este tinut secret departe de ochii curiosilor si doar cateva persoane stiu care este adevarul despre aceste mistere.

Noi am adunat in acest articol 13 secrete ae lumii la care omenii cauta inca un raspuns si o explicatie cat mai rationala si ma logica. Insa se pare ca inca nu avem un raspuns la taote intrebarile desi la unele dintre ele am crede ca sunt unele persoane in aceaata lumea care stiu care este adevarul.

Boulders Moeraki

Cel mai uimitor lucru despre aceste bolovani este dimensiunea și forma lor. Cum ar putea să apară asemenea pietre sferice ideale? Nu există încă un răspuns clar .

- Advertisement -

Migrația animalelor

Migrația animalelor este un fenomen natural. Animalele călătoresc de la un loc la altul, de obicei în timpul aceluiași sezon al anului. Totuși, oamenii de știință nu pot explica existența unui astfel de instinct important în modelele genetice ale unor specii absolut diferite de păsări, pești, insecte și mamifere

Marele sfinx din Giza

Capul mic al lui Sphinx a făcut geologul de la Boston, Robert Schoch, să presupună că statuia avea inițial capul unui leu. Acest cap a fost sculptat într-o față zâmbitoare a lui faraon, zâmbind (la ordinul acestui faraon). Totuși, această ipoteză nu a fost susținută de câmpurile științifice sau de presupunerea lui Graham Hancock despre corelarea a trei piramide cu stelele constelației Orion în mileniul al XI-lea î.Hr.

Piramida neterminată din Zawiyet el-Aryan, Egipt

Piramida din Zawiyet el-Aryan a fost în afara limitelor pentru turisti de mai multe decenii. Coridorul profund, de 75 de picioare, a fost tăiat din piatră calcaroasă solidă. Oamenii de știință încă se întreabă cum oamenii din Egiptul Antic ar fi putut face zidurile atât de netede fără tehnologii moderne.

- Advertisement -

Se crede că acesta este baza unei piramide sau a unui mormânt de faraon, însă dimensiunile holurilor sunt mult mai mari decât în ​​orice altă piramidă cunoscută și nu există morminte ovale în Egipt. În plus, greutatea pietrelor de granit plasate pe podeaua acestui templu este pur și simplu imensă. 

Sifonii sincronizați

In loc să clipească ori de câte ori doresc, acești fluturași se aprind în același timp (la fiecare 1-2 secunde) – sunt într-adevăr sincronizați. Jonathan Copeland, specialist în firefly de la Universitatea din Georgia de Sud, susține că ar putea fi un anumit ritual. Cu toate acestea, nimeni nu știe exact ce este.

 Piatra Meredith

Această piatră a fost găsită în 1872 în timpul lucrărilor de terasament din orașul Meredith, pe malul lacului Winnipesaukee (New Hampshire, SUA). Piatra Meredith este o bucată de quartzrock elaborat. Nu a existat niciodată un quartzrock în New Hampshire, așa că piatra este din altă parte. Datele și funcțiile acestei roci sunt încă necunoscute .

Taos hum

Cetățenii din Taos (New Mexico, SUA) au auzit un zumzet de joasă frecvență de origine necunoscută de mulți ani. Sunetul reamintește că unul dintre vehiculele grele se deplasează pe un drum arterial, deși nu există drumuri mari în apropierea acestui oraș.

- Advertisement -

 Labirinturile de piatră ale insulei Bolshoi Zayatsky

Există o mulțime de construcții de piatră spirală pe insula Bolshoi Zayatsky. Nimeni nu cunoaște funcțiile exacte, dar numărul de teorii este mare : labirinturile ar fi putut fi folosite pentru ritualuri de un fel sau ca șablon pentru țesutul unei plase de pescuit.

Construcții de  terase la Insulele Ryukyu

În 1986, un grup de scafandri a găsit o serie de construcții ciudate asemănătoare clădirilor arhitecturale din apropierea insulei Yonaguni. Artefactele (pietre cu simboluri, raclete și basoreliefuri animale) au făcut pe toată lumea să creadă că au fost făcute manual. Cercetătorii încă mai susțin acest subiect .

Strălucire roșie peste Oceanul Pacific

Această lumină roșie ciudată a fost prima dată văzută de Christiaan van Heijst. El zbura de la Hong Kong la Alaska în Boeing 747-8 când a observat o strălucire roșie sub el. Această strălucire a apărut după o lumină fulger îndepărtată. În zilele noastre, acest fenomen rămâne inexplicabil. Oamenii de știință cred că ar putea fi o reflectare a unei erupții vulcanice sub ocean.

Bile de piatră în Bosnia

Unii oameni cred că strămoșii noștri străvechi au făcut astfel de pietre ca simboluri ale obiectelor cerului sau ca un delimitator pentru granițele lor. De fapt, originile bilelor de piatră din diferite țări din jurul planetei sunt necunoscute și inexplicabile.

Muntele Rushmore

În timpul construcției acestui monument faimos, arhitectul Gutzon Borglum a dorit să creeze o Sala de Cronici în interiorul falezei. În acest scop, el a excavat o peșteră în spatele capului lui Abraham Lincoln. În 1998, mai mult de 50 de ani de la moartea sa, în interiorul sălii neterminate au fost plasate copii ale documentelor importante și memoriile diferiților președinți, care acum servesc ca o capsulă de timp. Nimeni nu știe cum a fost folosită peștera, rămânând goală timp de 50 de ani. Unii oameni cred că există unele laboratoare secrete. Cine știe?

Mormântul lui Genghis Khan

De secole, oamenii erau curioși în legătură cu amplasarea mormântului lui  Genghis Khan. Au fost descoperite mai multe în Mongolia și China, dar nimeni nu poate spune cu siguranță unde este îngropat marele lider.