Array

13 schimbari pe care sa le faci pana la 30 de ani pentru a nu regreta la 50 de ani!!!

- Advertisement -

30 de ani este vârsta când vedem ce am realizat până acum și am stabilit noi obiective. Încă mai există multă energie, mult timp și multe vise în viitorul nostru.

Este interesant să asculți niște oameni care au câștigat deja experiențe de viață și au ceva de spus despre ele. Au avut timp să își testeze teoriile în practică și să înțeleagă ce greșeli au făcut. Am colectat 13 dintre cele mai utile sfaturi de la diferite persoane de 30 de ani. Iata ce trebuie sa faci de la varsta de 30 de ani pentru a putea fi fericit la varsta de 50 de ani cu ce ai realziat.

Du-te să dormi și să te trezești în același timp

Indiferent cât de mult vrei să dormi mai mult în weekend, nu fă asta. Este mai bine să te trezești și să te culci în același timp în fiecare zi. În acest fel, corpul dumneavoastră va fi mai ușor să se obișnuiască cu un ciclu de zi și de noapte și veți evita riscul de suprasolicitare prin ceva foarte important.

- Advertisement -

Începeți să țineți un jurnal

Obțineți obiceiul de a vă scrie gândurile și observațiile și de a vă descrie viața într-un jurnal. Nu vă va ajuta doar să lăsați aburul , dar veți învăța, de asemenea, să analizați și să înțelegeți mult mai ușor momentele din viața voastră . Și în viitor, veți avea ocazia să citiți toate notele despre viața voastră.

Începeți să economisiți banii

Doar după 30 de ani este cel mai bun timp pentru a  -ti  reconsidera  atitudinea față de economiile tale . Gândește-te la banii tăi de odihnă. Finalizați un curs despre finanțare pentru a afla cum funcționează diferite tipuri de programe de asigurare, cum puteți obține venituri pasive și cum puteți crea un fond în care puteți să vă păstrați economiile. Viața este neașteptată și nimeni nu poate fi sigur că nu va avea probleme de sănătate, procese, divorțuri și probleme de afaceri de-a lungul drumului.

Vedeți un terapeut în fiecare an

Puțini oameni se gândesc la starea lor de sănătate atunci când au 30 de ani. Dar o viață rapidă, lipsa de activitate fizică, locuri de muncă stresante și obiceiuri proaste pot influența sănătatea noastră într-un mod foarte rău. Chiar dacă nu există nimic care te deranjeaza despre sanatatea ta, tu ar trebui să vedeți un medic generalist cel puțin o dată pe an , deoarece multe boli pot dezvolta fara nici un simptom.

- Advertisement -

Concentrați-vă pe ceva ce puteți face foarte bine

După vârsta de 30 de ani, ar trebui să încercați să vă stabiliți obiectivele profesionale, să vă concentrați pe avantajele dvs. majore și să încercați să le faceți perfecți. Acest lucru va necesita o mulțime de timp, dar vă va ajuta, de asemenea, să obțineți mai mult în viața dvs. și să aveți un avantaj atunci când alegeți tipul de muncă și venitul dorit.

Susțineți relații bune cu părinții, frații și surorile

Încercați să petreceți mai mult timp cu familia și rudele. Dacă ați avut probleme serioase în trecut, ar trebui să încercați să rezolvați aceste probleme acum. Odată cu vechimea, relațiile noastre se schimbă și cum sunt ele depind în mare măsură de noi. Părinții adesea văd copii adulți ca copii, dar ceea ce facem le poate arăta că suntem adulți maturi care pot trăi singuri.

Învață să râzi de tine

Fiind capabil să râdă de tine este o parte foarte importantă a fi fericit și sănătos . Există multe situații dificile în viață, iar abilitatea de a vedea ceva amuzant chiar și în astfel de momente de încercare face viața mai ușoară. Studiile arată că oamenii care sunt în stare să râdă de la sine sunt mai fericiți.

Începeți să vă informați și să mâncați alimente sănătoase

După vârsta de 30 de ani, metabolismul din organism încetinește, ceea ce face mai dificilă menținerea unei greutăți normale. Pentru a vă menține greutatea la un nivel sănătos, ar trebui să rămâneți activi și să mâncați alimente sănătoase. Multe studii arată că, dacă doriți să scăpați în greutate, este mai important să consumați alimente sănătoase decât să faceți sport. Cu toate acestea, cele mai bune efecte pot fi obținute dacă le faceți amândouă.

- Advertisement -

Determinați valorile personale

Este foarte important să înțelegeți care sunt valorile și prioritățile vieții voastre reale . Pentru că poate că nu te miști spre scopul pe care îl vrei cu adevărat. Găsiți ceva timp, ascultați-vă, gândiți-vă la ceea ce într-adevăr doriți să faceți și ce puteți face acum, pentru a începe să vă mișcați în direcția cea bună. Nu pierdeți timpul.

Învață să apreciezi ceea ce ai

Abilitatea de a aprecia ceea ce facem ne face viața mai fericită. Deoarece, în cele mai multe cazuri, fericirea nu este determinată de cât câștigi sau de locul în care trăiești, ci de  capacitatea de a observa lucrurile bune, atât mari cât și mici, și fii recunoscător pentru ei. De exemplu, mulți psihologi știu că cuplurile care se mulțumește adesea, rămân împreună mai mult timp.

 Nu te gândi că toată lumea ar trebui să te placă

După vârsta de 40 de ani, mulți oameni văd lucrurile într-o lumină complet diferită. De exemplu, mulți oameni reconsideră persoanele cu care comunică, nu mai simt nevoia de a fi drăguți cu toată lumea și aleg mai atent prietenii. Acest lucru ne face mai liberi și ne învață să apreciem pe cei cu care ne apropiem.

Faceți-vă visul să devină realitate

Toată lumea are propriul vis și poate chiar ceva ce nu înțeleg. Acesta este momentul în care vă aflați la cel mai înalt nivel, așa  că trebuie să lucrați pentru a face acest vis să devină realitate. De exemplu, dacă doriți să cumpărați o casă, să aveți copii, să începeți să călătoriți sau să vă înregistrați propriul album, acesta este cel mai bun moment pentru a face acest lucru!

Citiți timp de 30 de minute pe zi

O trăsătură distinctivă a multor oameni de succes este dragostea lor de a citi literatura.

De exemplu, dacă citiți cărți timp de cel puțin o oră pe zi, va dura 15 zile pe an. Cu cât sunteți mai serioși în ceea ce privește citirea și cu cât citiți mai mult, cu atât veți învăța mai mult și cu atât mai ușor veți  înțelege alte persoane. Veți dezvolta curiozitatea, creativitatea și, desigur, inteligența.