Array

11 locuri cele mai bine securizate din lume, pe care doar cateva persoane in lume le pot vizita

- Advertisement -

Există multe locuri pe planeta noastră in care este cu adevărat greu sau chiar imposibil de ajuns. De regulă, aceste locuri sunt cele mai interesante de pe pamant si cu siguranta o multime de persoane si-ar dori sa le poata vizita macar o singura data. Insa din pacate accesul in acestea este stric interzis pentru vizite si doar cateva persoane din intreaga lume au acces in aceste zone. In acest articol noi am strans 11 astfel de locuri pe care orice persoana si-ar dori sa le poata vizita.

Despre multe dintre acestea nu se stia nimic pana acum ceva timp, iar existenta lor era strict secreta si doar cateva persoane stiau cu exactitate unde se afla. Astazi desi se stie unde sunt este absolut imposibil sa patrunzi in acele locuri.

Baza Secret Mormon, Utah, SUA

În adâncul graniței Rock, există un  depozit construit de mormoni. Prin zgomot, ei își păstrează relicvele prețioase acolo. Numai cei mai înalți membri ai bisericii lor pot intra în acest loc care este rezistent chiar și la o explozie nucleară.

- Advertisement -

Seif Global Seed, Svalbard, Norvegia

Svalbard Global Seed Vault deschis în 2008 pe insula Spitzbergen. 250 de milioane de probe de semințe sunt stocate acolo. A fost creat astfel încât oamenii să poată restabili orice plantă. Insula este un loc perfect pentru depozitarea semințelor, deoarece practic nu există activitate seismică și este deasupra nivelului mării.

 Insula Niihau, Hawaii, SUA

Hawaii este un paradis al plajei. Cu toate acestea, această insulă este imposibilă de intrat. A fost vândut unei familii de proprietari de plante în 1863 și închis în 1915. Este încă un loc păzit.

 HavenCo, Sealand

Centrul de date a fost deschis în 2000 în  Sealand . Proprietarul său, HavenCo, a crezut că acesta este modul în care ar putea ajunge în jurul unei legi britanice. Acesta a fost închis în 2008, dar a fost deschis din nou în 2013.

- Advertisement -

Bunkerul „Pionen”, Stockholm, Suedia

Centrele de date ale Bahnhof sunt situate într-o peșteră de 100 de metri subterane. Acest buncăr afost construit în 1943 ca adăpost pentru adăposturi. Există plante vii, cascade artificiale și un acvariu uriaș înăuntru. Acesta este modul în care compania creează o atmosferă plăcută pentru angajații săi

Penitenciarul ADX din Florența, Colorado, SUA

Porecla  acestei închisori este „Alcatraz al râurilor”. Celulele sunt făcute din piatră, iar chiar paturile și chiuvetele cu paturi sunt realizate din beton. Există capcane laser peste tot în interior, iar ușile sunt controlate de la distanță. Toți ofițerii de securitate din această închisoare pot trage să ucidă dacă suspectează o scăpare.

RAF Menwith Hill Base, Yorkshire, Marea Britanie

Acest loc a fost construit în 1954 pentru capturarea semnalelor în timpul Războiului Rece. Nu se știe ce se întâmplă acum, dar aceasta este cea mai mare stocare a datelor de informații din lume

Stațiunea „Greenbrier”, Virginia, Statele Unite ale Americii

Se pare imposibil să vezi o stațiune într-o astfel de listă. De fapt, acest loc este cea mai sigură stațiunedin lume, accesibilă doar agenților guvernului american. 

Arhivele Secrete ale Vaticanului

- Advertisement -

Aceasta este considerată a fi cea mai secretă bibliotecă din lume. Toate documentele papilor au fost păstrate aici încă din secolul al VII-lea. Numai un ofițer de cercetare poate intra în arhive cu permisiune specială, ceea ce este extrem de dificil de obținut

Bold Lane Car Park, Derbyshire, Marea Britanie

Acest parc auto este unul dintre cele mai sigure locuri din lume. Soferii primesc bilete speciale de coduri de bare care sunt sincronizate cu spatiul de parcare. Sub fiecare mașină este un senzor de mișcare care execută alarma în cazul în care cineva mișcă mașina fără permisiune. În incintă există 190 de camere de supraveghere.

 Zona 51, Nevada, Statele Unite ale Americii

Zona 51  este o facilitate specială pentru construcția de vehicule experimentale de zbor. Este imposibil să vă apropiați de bază .Aceasta înseamnă că nici un zbor nu poate fi efectuat deasupra acestui teritoriu. Existența acestui loc a fost dezvăluită cu reticență, ceea ce a dat naștere la multe teorii de conspirație