Array

10 trucuri de curatenie pe care trebuie să le știe orice GOSPODINĂ

- Advertisement -

În sfârșit ai chef să faci curat, ți-ai pus mănușile și îți dai seama că ai rămas fără detergent. Iată niște modalități prin care poți remedia astfel de probleme cât ai clipi, fără să cheltuiești prea mulți bani.

10 trucuri de curățenie care te vor salva în orice situație:

1. Cratițele arse și tavele de prăjituri

- Advertisement -

Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată îți vor aduce cratițele arse, tigăile și tăvile într-o stare aproape perfectă, cu minimum de efort.

2. Marginile geamurilor

Presară niște bicarbonat de sodiu în colțuri, apoi toarnă cu atenție oțet alb pe margini. Așteaptă să se calmeze spuma și îndepărtează murdăria.

3. Cada

Amestecă oțet și pudră de curățat în proporții egale și aplică pe zonele cu probleme. Las-o 10 minute și freacă apoi cu o perie.

4. Mașina de spălat

- Advertisement -

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate din casele noastre și se murdărește destul de des. Pentru a scăpa de miros, pornește programul cel mai fierbine, fără haine în mașină Adaugă niște bicarbonat de sodiu și oțet distilat alb în tambur.

5. Aragazul

Bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes și la curățarea aragazului și a cuptorului, dar și la îndepărtarea petelor de pe aceste suprafețe. Pentru un rezultat eficient, poți amesteca bicarbonat de sodiu cu apă, oțet și zeamă de lămâie.

Adaugă sare și puțină apă direct pe pată și las-o să acționeze timp de câteva minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduță și un burete ușor abraziv.

Pentru a evita folosirea produselor de curățat toxice, pulverizează în interiorul cuptorului apă caldă, apoi presară un strat fin de bicarbonat de sodium sau sare. Lasă să acționeze timp de câteva zeci de minute, după care folosește un burete abraziv pentru a curăța bine pereții cuptorului. La final, șterge întreaga suprafața cu un burete îmbibat în oțet alb și apă, prevenind astfel acumularea ulterioară de grăsime.

6. O canapea cu microfibre

- Advertisement -

Mai întâi, încearcă să freci nişte alcool pe pete, apoi pulverizează pe canapea niște apă distilată. Freacă până dispar inelele de apă, apoi perie canapeaua cu o perie tare.

7. Peria de păr

Pentru a scăpa de firele de păr, taie unul din tei rânduri de peri. Amestecă bicarbonat de sodiu în apă caldă și pune peria în soluție. Câteva minute mai târziu vei putea curăța tot părul.

8. Sticlele și vazele

Sarea, săpunul și apa caldă creează o soluție magică ce va curăța toate obiectele de sticlă. Umple-le cu soluția, scutură-le și clătește cu apă. Repetă procedura dacă e nevoie.

9. Locurile din mașină

Pentru a economisi bani, curăță-ți singur scaunele de la mașină. Folosește această soluție preparată în casă: amestecă detergent lichid, bicarbonat de sodiu, oțet și apă. Pulverizează pe banchete și freacă-le cu o perie tare.

10. Podeaua

Pasta de dinți va face minuni în privința petelor de marker permanent de pe parchet. Pune puțină pastă de dinți pe podea și frecă puțin mai târziu cu un burete sau o cârpă din microfibră.

sursa