Array

10 lucruri despre alcool care ar trebui sa ne dea de gandit

- Advertisement -

Acum ca se apropie peroada sarbatorilor si nimeni nu zice nu la o cana cu vin fiert, ar trebui sa aruncam o privire peste aceste curiozitati:

Imagini pentru alcohol

1. „Alcoolul” din băuturile alcoolice, cum ar fi vinul, berea și băuturile spirtoase, este de fapt etanol sau alcool etilic. Este singurul tip de alcool pe care îl puteți bea fără a provoca vătămări grave corpului.

2. Conform sondajului național privind consumul și sănătatea de stupefiante (NSDUH) din 2015, 86,4% dintre adulți au raportat că au băut alcool la un moment dat în timpul vieții.

- Advertisement -

3. Alcoolul are o mare varietate de efecte. În creier, declanșează eliberarea dopaminei, un neurotransmițător care este asociat cu plăcerea și satisfacția.

4. Reducerea stresului este un alt efect secundar al consumului de alcool. Acest lucru este cauzat de o creștere a absorbției unui alt neurotransmițător, numit GABA.

5. Alcoolul este prelucrat în ficat, unde enzimele ajută la descompunerea etanolului în acetaldehidă și acetat.

6. Alcoolul are consecințe diferite asupra sănătății pentru bărbați și femei. Consumul pe termen lung este mai probabil să aibă efecte negative asupra sănătății femeilor în comparație cu bărbații, chiar dacă femeia bea mai puțin pentru o perioadă mai scurtă de timp.

7. Decesele cauzate de alcool sunt a treia cauză de deces care poate fi prevenită în America. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 88.424 de persoane mor din cauza alcoolului în fiecare an în Statele Unite.

8. Alcoolul poate fi aproape la fel de vechi ca civilizația. Reziduurile dintr-o băutură alcoolică care datează de la 7.000 la 6.600 de ani. au fost găsite în China.

- Advertisement -

9. Cultura are o influență semnificativă asupra modului în care oamenii consumă alcool. Un studiu care a explorat consumul de alcool în Italia a constatat că italienii care au băut la mese familiale în timpul creșterii au fost mai puțin predispuși să dezvolte obiceiuri nesănătoase de băut mai târziu în viață.

10.Drinking vin roșu în mod moderat se crede a fi bun pentru inima. Vinul roșu conține resveratrol, o substanță care ajută la controlul colesterolului, împiedică deteriorarea vaselor sanguine și opri cheagurile de sânge.

11. Mușchii absorb alcoolul mai repede decât grăsimile. Ca urmare, persoanele care au mai mulți mușchi și mai puțin grăsimi corporale au o toleranță sporită la alcool.

12. Modificările hormonale duc la simptome de mahmureală neplăcute. De exemplu, modificările hormonale vă determină să urinați mai mult, ceea ce poate duce la deshidratare.