Array

10 lucruri care sunt mai mari în realitate decât ne imaginăm noi

- Advertisement -

Există o mulțime de lucruri în lumea noastră care, în realitate, sunt mult mai mari decât s-ar aștepta majoritatea oamenilor. Această iluzie are loc din cauza faptului că obiectul respectiv nu a fost analizat comparativ cu un obiect familiar. Astfel, multe lucruri mai mari decât credem ne pot lăsa cu gura căscată atunci când le percepem dimensiunile.

1. Titanic vs. vasele de croazieră moderne
Despre Titanic ştim că era cea mai mare navă văzută vreodată. La vremea ei. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Avem în imaginea de mai jos o comparaţie între Titanic (în faţă) şi o navă de croazieră modernă.

2. Cea mai mare zburătoare din istorie
Quetzalcoatlus Northropi este cel mai mare animal zburător care a trăit vreodată. Ca să ne facem o idee, putem compara zburătoarea cu un om. Îţi imaginezi uriaşul ăsta zburând printre blocuri?

- Advertisement -

3. Un crocodil de apă sărată
Ştim despre crocodili că sunt nişte animale periculoase. Însă, având în vedere că se deplasează pe burtă, s-ar putea să le fi perceput eronat dimensiunea.

4. Ghearele unui vultur
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul vulturilor. Îi vedem, ce-i drept, mai mult pe la televizor sau pe YouTube, însă dimensiunile lor sunt destul de mari.

5. Inima unei balene
Dacă inima unei balene are aceste dimensiuni, să ne gândim la cât este de mare aceasta în totalitate.

- Advertisement -

6. Un melc african
Melcii cu care suntm noi obişnuiţi au dimensiuni relativ mici. În alte părţi, însă, melcii sunt ceva mai mari.

7. O cometă vs. Los Angeles
Când auzim de comete şi de pagubele pe care le-ar putea produce în urma unui impact, sigur nu ne imaginăm dimensiunea acesteia în mod corect. Astfel arată o cometă de mărime medie, comparativ cu oraşul american Los Angeles.

8. Plămânii unui cal
Calul este un animal extrem de puternic.

O mare parte din forţă i se datorează capacităţii uriaşe a plămânilor săi.

- Advertisement -

Citeste continuarea pe: http://cespun.eu