Array

10 lucruri bizare au fost la moda în trecut. Urina era folosita pentru albirea dintilor!

- Advertisement -

1. Înnegrirea dinților

Tai lu Vietnam, 23 April 2010: Beautiful woman with black teeth from Tai lu ethnic group

După cum știm cu toții, zahărul poate afecta grav dinții. În secolul al XVIII-lea, numai familiile bogate își puteau permite zahărul și produsele zaharoase precum gemurile și bomboanele. Deci, oamenii au început să-și înnegrească dinții în mod deliberat, pentru a arăta că erau suficient de bogați pentru a cumpăra atât de mult zahăr, încât le-a putrezit dinții.

2. Îndepărtarea coastelor pentru o talie mai mică

French actress Brigitte Bardot at the International Film Festival of Cannes. Cannes, FRANCE – 1953 357500

Cu siguranță, unele femei au noroc că au o talie mică prin natura lor. Talia de viespe a fost întotdeauna considerat foarte feminina și, în timpul victorian, s-a realizat în mod obișnuit prin purtarea de corsete, se pare că unii oameni aleg soluțiile extreme și elimină de fapt câteva coaste .

- Advertisement -

3. Gulere rigide

La sfârșitul secolului al XIX-lea, gulerele pentru bărbați erau foarte înalte și rigide și aceasta era o parte din hainele pe care fiecare gentleman trebuia să le aibă. Ar putea părea că nu este un lucru mare, dar au existat câteva rapoarte în care oamenii au decedat din cauza acestui guler .

4. Coafuri remarcabile

Uneori ne uităm la o coafură populară în anii 70 sau 80 și spunem: „Într-adevăr?”. Dar sincer vorbind, cei care cresc în următorii 50 sau 60 de ani vor spune probabil același lucru despre ceea ce este popular în momentul de față. Ce putem spune, asa este moda .

- Advertisement -

5. Picioarele Lotus

În China legarea piciorului a început în secolul al X-lea, când împăratul Li Yu a rugat-o pe dansatoarea lui Yao Niang să-și lege picioarele într-o formă de lună și să danseze . Împăratul a fost atât de impresionat încât, în curând, alți dansatori au început să facă același lucru pentru a încerca să obțină atenția împăratului. Nu după mult timp, legătura cu piciorul a devenit atât de populară în China, încât, până în secolul al XIX-lea, 40-50% dintre toate femeile aveau picioare legate, în timp ce pentru clasa superioară acest număr era aproape de 100%.

Era atât de important ca fetele cu picioare nelegate să fie judecate și să aibă o șansă foarte mică de a se căsători. Cea mai dorită mireasă avea un picior de 3 inci , un picior de 4 inci era bine, în timp ce un picior de 5 inci era aproape de dezastru.

6. Baie de noroi cu excremente de crocodil

Există mulți oameni care cred că noroiul poate fi terapeutic și relaxant pentru piele, articulații și mușchi, dar grecii și romanii au fost mult mai extremi. Ei au crezut că produsul animal avea unele proprietăți anti-îmbătrânire și una dintre cele mai populare tratamente a fost îmbăierea într-un amestec cald de noroi și fecale crocodil.

7. Cosmetice radioactive

- Advertisement -

După descoperirea radiului de către Marie și Pierre Curie, lumea a fost copleșită de tot felul de utilizări comerciale ale materialelor radioactive în cosmetice , curățare, creme, rujuri și chiar pastă de dinți. Produsele le-au promis utilizatorilor „pielea radiantă”, o față foarte strălucitoare și un efect anti-îmbătrânire . S-ar putea suna ironic dacă nu știm deja consecințele.

8. Urina pentru albirea dintilor

Stomatologii antici credeau că urina are un efect de albire a dinților. Urina a fost folosită pentru pasta de dinți și lichidele de spălare a gurii până în secolul al XVIII-lea. Sincer, cel mai probabil a funcționat bine pentru că conține amoniac, care este un agent de curățare cunoscut, dar este încă foarte brutal.

9. Belladonna

Belladonna în italiană înseamnă „femeie frumoasă” și în trecut această plantă foarte toxică a fost utilizată ca picături pentru ochi pentru a obține un aspect foarte special, picăturile au dat un efect dilatat care a fost considerat foarte atractiv. Mai târziu, oamenii de știință au descoperit că acest efect a fost rezultatul blocării receptorilor din mușchii ochiului și utilizarea frecventă ar putea duce la orbire permanentă .

10. Patch-uri de frumusețe

Inițial, patch-urile au fost folosite pentru a masca pete sau cicatrici, dar la un moment dat a devenit o modă și, până în secolul al XVIII-lea, a devenit o finisare de must-have și un simbol al bogăției . A fost făcut din țesătură și ar putea fi în toate formele posibile, inimi mici, stele sau doar figurine aleatorii.